line decor
  
line decor

 
 
 

 

      

 

CANAPEAUA DE VISE

- Explorare onirica -

 

 

  Lumea onirica , ca nivel aparte de constiinta, a fost explorata incepand cu culturile traditionale, mai apoi in cadrul unor curente psihoterapeutice si reprezinta totodata un subiect de interes pentru actualele stiinte de granita; este de asemenea parte integranta in anumite abordari spirituale.

 

   Visele reprezinta dintotdeauna o modalitate prin care primim mesaje direct de la centrul fiintei noastre, de la sufletul nostru.


De ce sunt aceste mesaje importante?


    Prin ele ne putem accesa tendintele noastre cele mai profunde, cu care inca nu am avut contact sau pe care le-am blocat in urma unor evenimente socante, cand am decis sa ne inchidem pentru a ne proteja. Dorintele, fricile, felul in care ne exprimam iubirea fata de noi insine si fata de ceilalti sunt redescoperite si experimentate intr-un spatiu personal protejat, permisiv si creator: spatiul visului.

   Pe masura ce luminam aceste adevarate rezervoare de traire blocata, ne recapatam forta si increderea noastra ca indivizi, ne redescoperim locul si naturaletea in viata, ne eliberam de trecut si de tensiunile emotionale tesute in jurul acestuia, redescoperim copilul interior si sursa noastra imensa de creativitate.

 

  Din punctul de vedere al psihoterapiei, personalitatea noastra este scindata in mai multe infrapersonalitati - unele functionale altele reprimate si ca atare destructurante.. Aceasta divizare afecteaza fluxul natural al energiei si al interactiunilor noastre si perpetueaza o tensiune la nivelul intregii fiinte. Integrarea acestor aspecte de personalitate este conditionata de depasirea mecanismelor de defensa  pe care le-am generat,cu care ne-am obisnuit si din care derivam un fals sentiment de siguranta si chiar de identitate. Ne reconectam astfel la sursa interioara de energie si vitalitate, mai aproape de Sinele nostru autentic, si de acolo, cu un sentiment de acceptare si iubire neconditionata imbratisam infrapersonalitatile dis-functionale, dandu-le prilejul sa se restructureze si integreze in cadrul constiintei noastre largite si a viziunii mai ample asupra vietii si lumii.

 

   Culturile traditionale considera ca fiecare personaj din visele noastre reprezinta o parte a fiintei noastre de care ne-am deconectat. Reintrand cu deplina luciditate in spatiul oniric, suntem liberi sa abordam direct aceste aspecte neintegrate si sa le retraim. Primim intelegerea si curajul necesare pentru a le integra in fiinta noastra si manifesta deplin in viata noastra. Prin puterea acceptarii si a deschiderii inimii catre toate aspectele noastre personale, redam libertatea cursului natural de vindecare prezent in fiecare om. Experienta este profunda si, desi poate varia foarte mult de la persoana la persoana, este sub marca regasirii, redescoperirii, imputernicirii. Aceasta deblocare si dinamizare are ca efect o stare de bine fizica, emotionala si psihica, precum si evolutia relatiilor cu ceilalti.

 

 

Te invitam asadar sa te intinzi pe canapeaua de vise si alaturi de un insotitor sa patrunzi in universul oniric pentru a-l explora si a te deschide spre taina si lumile nestiute din interiorul tau, si astfel sa devii mai intreg si mai autentic in toate aspectele vietii tale.

 

 

 Insotitori de vise (ghizi onirici):

 

Ovidiu Jumanca

Alexandru Anton

 

 

  
Activitati:

SacroGym

Dans creativ - Meditatii in miscare

ContactDansGym - Calea Dansului

Ateliere interactive

Canapeaua de vise - Explorare onirica

Artizanat

Tabere/Excursii/Pelerinaje

Grupuri pentru adolescenti

Hrana vie - Programe Nutritioniste

Biblioteca ambulanta

Articole

Prieteni si colaboratori